Dental İmplant Tedavisi

Dental İmplant Tedavisi

Dental İmplant Tedavisi Nedir?


Dental implant tedavisi eksik dişlerin tedavisinde kullanılan cerrahi bir yöntemdir. Bu tedavide çene kemiği içerisine bir ya da daha fazla yapay kök görevi gören titanyum vidalar yerleştirilmektedir. Yerleştirilen vidaların üzerine daha sonrasında diş protezi yerleştirilerek eksik diş yeri doldurulur, dişin fonksiyonel kullanımı ve estetik görünümü tekrar sağlanmaktadır. 


Dental İmplant Tedavi Süreci Hangi Aşamalardan Oluşmaktadır?

Dental implant tedavi süreci ortalama olarak 5 aşamadan oluşmaktadır;

İlk aşama muayene aşamasıdır, ilk muayene sürecinde eğer varsa hastanın kullandığı ilaçlar ve sahip olduğu hastalıklar hakkında bilgi edinme, çene kemiği yapısının implant için  uygunluğu hakkında inceleme yapılır ve ardından edinilen bilgiler ile birlikte hastaya uygun planlama ile tedavi sürecini işleyişine karar verilmesi ile sona ermektedir. 

İkinci aşama dental implant operasyon aşamasıdır, bu aşamada yapılan tedavi planlaması doğrultusunda yapılacak olan tedavilere başlanmaktadır. Diş ve çene bölgesine yapılan lokal anestezi sonrasında eğer yapılacak ek cerrahi tedavi varsa öncelikle bu tedaviler tamamlanır, eğer yapılacak ek bir tedavi yok ise implant vidalarının yerleştirilir ve bölgeye dikiş atılarak kapatılır.

Üçüncü aşama iyileşme dönemi olarak adlandırılabilir, bu aşama çene kemiğine yerleştirilen implant vidalarının çene kemiği ile bütünlük sağlaması amacıyla çene kemiği yapısına ve yapılan tedavilere bağlı olarak diş hekiminizin belirleyeceği 3-4 aylık bir bekleme sürecini kapsamaktadır. 
Dördüncü aşama implantın üst parçalarının yerleştirilme aşamasıdır. Bu aşamada yapılan implantların üzeri diş ve çene bölgesine uygulanan lokal anestezi ile birlikte tekrar açıldıktan sonra implant üstü protezin yerleştirilebilmesi için gerekli olan ek parçalar yerleştirilir. tedavi sonrasında işlem yapılan bölgeye dikiş atılarak ortalama 10 günlük bir iyileşme sürecine başlanır.

Beşinci ve son aşamada implant üstü protezlerin yapımına başlanmaktadır. Bu aşamada ilk olarak duruma göre gerek ölçü maddeleri ile gerekse dijital tarayıcı yardımı ile ölçü alımı gerçekleştirilir, hasta ile birlikte uygun diş renk seçimi yapılır. Sonraki adımda ölçü ve seçilen renk diş protez laboratuvarına iletilerek protez hazırlanır ve ağız içinde yapılan provalar ile birlikte protez son halini alır ve daimi olarak yapıştırılması gerçekleştirilerek tedavi süreci sona ermektedir. 


Dental İmplant Operasyon Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

*Dental implant operasyonu sonrasında en az 2 saat boyunca yiyecek ve içecek tüketimi yapılmamalıdır.

*İlk 24 saatte katı besinlerden kaçınılmalı, sıcak ve soğuk besinler değil ılık besinler tüketilmelidir.

*İyileşme sürecinde sigara ve alkol tüketimine ara verilmelidir.

*Yapılan operasyon sonrasında 4-6 saat kadar sızıntı şeklinde kanama olması normaldir, bu süreçte ağızda su ile çalkalama yapılmamalı operasyon yapılan bölgede pıhtı oluşumu bozulmamalıdır.  

*Yapılan işlemler sonrasında ağız hijyenine ara verilmemeli diş fırçalamaya devam edilmelidir.

Diğer Hizmetler